top of page

Vad är hypnosterapi och hur går det till?

Innan du bokar en hypnos erbjuder jag numer ett gratis samtal på ca 30 minuter. Där vi kartlägger om hypnosterapi är rätt för dig, vad din problematik innehåller och innebär.

 

Om vi väljer att gå vidare med en hypnossession kommer vi först samtala kring vad hypnos är där du får möjlighet att ställa frågor innan själva sessionen börjar.

Eftersom jag inte jobbar med symptom i hypnos utan med orsaken till symptomen kan vi jobba med alla sorters problem och besvär - fysiska som emotionella.

Ett högre välmående infinner sig oftast redan efter första sessionen men räkna med fler sessioner för att få ett ännu bättre resultat.

Att gå in i hypnos kan liknas vid en meditation där du guidas in ett djupt avslappnat tillstånd.​ Denna mentala avslappning är väldigt djup och i detta sköna avslappnade tillstånd öppnas vägen till ditt undermedvetna och dina lagrade minnen och känsloladdningar.

Till skillnad från vad många tror - att du inte är medveten, är du hela tiden medveten om allt som händer

 

I kombination med hypnos använder jag andra effektiva och kraftfulla sätt att ladda ur de känslor (emotionella låsningar) och händelser som en gång lagt grunden för våra problem och symptom.  

"Tredje gången för hypnos och den har aldrig gjort så mycket som nu. Känner mig som en nu människa. Eller faktiskt helt samma människa med en helt annan trygghet i mig själv och tydliga vägar för hur jag bör möta mina känslor istället för att trycka bort dem som jag övat på i 22 år."

Louise, studerande 

IMG_3412.heic

För dig som vill boka mer än en session erbjuder jag olika paket med rabatterade priser och förmånliga erbjudanden. 

Skicka gärna mail, sms eller ring!

Så många i min närhet märker så stor skillnad på mig efter hypnosen och inte minst jag själv!! Den största skillnaden är att jag kan få ångest men känslorna blir inte lika starka och jag känna en smärta i bröstet men sen stannar det där och går över. Sjukt häftigt! I KBT fick jag lära. mig kontrollera och acceptera ångesten men efter bara en hypnos är det så mycket som är utsuddat och liksom borta.

Amanda J kurator och elevcoach

"Emma är en professionell , inkännande och varmhjärtad person. Som hela tiden arbetar i nuet och har en stark intuition. Jag vill varmt rekommendera Emma för alla som vill släppa på motstånd, mönster och utvecklas till dom vi är. Kim"

Therapy Session

Pris och upplägg

Tidsåtgång: 2 timmar för en session 

Pris för en session: 1200 kr   (inklusive ett gratis samtal på 30 min innan första hypnosen)

Förkunskaper:

Inga förkunskaper krävs utan du kommer få en genomgång och en tydlig introduktion med möjlighet att ställa frågor. 

Att tänka på:

Att informera om medicinering och sjukdomar samt att inte genomföra hypnos under påverkan

Vad är hypnos och hypnoterapi? 

Hypnos är en väldigt kraftfull teknik för att förändra det som vi inte vill ha i våra liv. Det kan röra sig om t.e.x allt ifrån svartsjuka, ångest, låg självkänsla, depression, viktnedgång och beroenden till rädslor av olika slag samt oönskade känslor och beteenden. 
Det fina med hypnosterapi är att vi också arbetar med att förstärka det positiva för att få ännu mera av det. Vi arbetar alltså inte bara med "problem". 

 

Det är en fullständigt trygg och medveten process som handlar om att hitta den verkliga orsaken, möta den, acceptera den och förlösa den emotionella energi som varit just orsaken till att problemet funnits i ditt liv. Denna process gör dig mer fri från de symptom som problemet orsakat i ditt liv.

I hypnos ser vi som sagt “problemen” som symptom och i stället för att fokusera på symptomen så arbetar vi i stället med grundorsaken. Detta medför att effekten ofta blir permanent. Särskilt då du även får med dig strategier för hur du kan arbeta vidare hemma i dina egna takt.

Skillnader i effekt mellan psykoanalys, beteendeterapi och hypnosterapi

 

Psykoanalys:     38% förbättring efter 600 sessioner

KBT:                    72% förbättring efter 22 sessioner

Hypnoterapi:     93% förbättring efter 6 sessioner 

American Health Magazine 

Jag utför även hypnos och sessioner på distans via datorn eller din mobil. Du behöver inte transportera dig utan kan i lugn och ro få hjälp

från hemmet.

Hypnos – fungerar det?

Det många inte vet är att det medvetna sinnet är vårt svagaste sinne och endast används en begränsad tid av vår vakna tid. Större delen av dagen styrs vi av vårt undermedvetna sinne. Det är till exempel därför vi inte behöver tänka hur vi gör när vi kör bil, cyklar etc. Det är också därför vi helt omedvetet kan bli rädd för och reagera på t.ex. hundar, spindlar eller en kollega på jobbet som “säger något specifikt till oss”.

 

Alla dessa saker kan helt enkelt vara triggers till en undermedveten känsla eller en emotionell laddning. Dessa finns lagrat i oss för att dels skydda oss men också för att få oss att fungera i vardagen utan att vi medvetet behöver styra hur vi ska agera och reagera på vår omgivning.

 

Många försöker använda sitt medvetna och rationella sinne för att skapa förändring i sitt liv och tror att vi har full kontroll över oss själva. Om så hade varit fallet hade alla kunnat förändra det som de vill och styra alla sina reaktioner och beteenden precis så som de önskade.

Det undermedvetna är så pass snabbt att du inte heller hinner rationellt styra hur du ska agera. Därför kan du t.ex. reagera med ilska, ångest eller rädsla på din omgivning utan att ens “själv medvetet vilja göra detta”. 

Det undermedvetna skiljer inte på rätt eller fel utan starka känsloupplevelser går rätt ner som emotionella laddningar som vi instinktivt och omedvetet sedan agerar utifrån. För att bli av med detta behöver vi ha sätt att få tillgång till det undermedvetna och ladda ur de känslor som en gång lade grunden för just det programmet - vilket vi gör i hypnos.


När vi väl laddat ur känslorna i händelsen finns inte längre de emotionella laddningarna kvar.

Detta medför att vi inte längre kommer reagera på händelser som vi tidigare reagerade på. Effekten blir då att vi inte alls känner att situationer triggar igång oss och skapar känslor - som vi egentligen inte alls önskade.

 

Hypnotized

Att göra hypnos är det bästa jag gjort för mig själv. Att öppna dörrarna till mitt undermedvetna har gjort att jag har en mycket djupare förståelse för mig själv! På bara två sessioner förändrade jag beteenden hos mig själv. Tack Emma för att du finns och att du är du!

Jessie Årjes

bottom of page